Savršena letnja fotka sa bazena

Svaka devojka teži da tokom leta napravi neku zanimljivu letnju fotku sa bazena. Sada kada je raspust gotov, a škola počela, većina vas deli fotke sa prijateljima i drugovima iz razreda. Uglavnom svi pokazujemo one gde smo najlepše ispali, zar ne? Ali koliko nam je zapravo bilo teško napraviti onu SAVRŠENU fotografiju, onu naaaajlepšu, to samo mi znamo.




Sve te savršene fotografije na instagramu su u meni budile želju da napravim i ja neku sjajnu fotku, ali uvek joj nešto fali, što je pravi dokaz da savršenstvo jednostavno ne postoji, stvar je u tome kako mi sami vidimo tu fotografiju. Ako se nama sviđa, pokazuje nešto što volimo, zrači pozitivnom energijom - ta fotka je sigurno dobra!


Ali ipak, postoje i oni pokušaji gde si ili iskrivljena, ili ti se nešto desi sa licem, ili nešto upadne u kadar i pokvari ti fotografiju i slično. Ispod možete videti par pokušaja letnjeg fotografisanja pod vodom mene i mog druga.






Da... Nije sve uvek savršeno kao što se uglavnom prikazuje, posebno ne na letnjim fotografijama.

Šta je sve uopšte potrebno za tu savršenu fotografiju?

Pre svega dobra lokacija. Ako ste na moru, potrebno je da nađete neko lepo mesto, još bolje ako je neuobičajeno lepo, a ako ipak želite da napravite samo na plaži fotku, onda se prelazi na sledeći korak - ugao fotografisanja!

Od ugla fotografisanja zavisi mnogo stvari. Ukoliko ste niski, a želite da izgledate visoko, slikate se od dole, ukoliko ste visoki, a želite da izgledate malo manje "kao žirafa", slikate se blago od gore, ali morate paziti da ne preterate kako fotografije ne bi izgledale nerealno.

Ugao fotografisanja je veoma bitan i kada je reč o osvetljenju. Nikada, ali NIKADA, se nemojte slikati tako da vam izvor svetlosti bude iza vas. Tako će pozadina biti skoro skroz bela, a vi crni i ništa se neće videti lepo.

Pored lokacije i ugla, bitne su i boje koje želite da dominiraju kroz vaše fotografije. Ako je to plava, uvek gledajte da izrazite plave tonove, ako je to bela ili bilo koja druga boja, priča je ista.

Što se tiče same poze fotografisanja, ona ne mora da bude presudna, ali uvek je lepšte kada ste nasmejane i simpatične.

U svakom slučaju, nadam se da će vam ovaj post makar malo pomoći i oko jesenjih fotografija i svih fotografija u budućnosti, a ispod vam ostavljam i par lepih fotkica sa današnjeg zezanja na bazenu.. "Lepih"...

Ljubim vas,
Milica ♥







Нема коментара:

Milica Peric. Омогућава Blogger.